De kunst van kaas
Smelt & L'amuse
Smelt Amsterdam x Apéro
Smelt is een plek waar twee iconen van Amsterdam samenkomen. Meer dan 25 jaar lang waren ze buren: het sfeervolle, literaire Café De Doffer en de Kaaskamer van Amsterdam, een speciaalzaak die tot aan het plafond gevuld is met bijzondere kazen. Deze geliefde plekken in het hart van de stad zijn sinds januari 2022 samengevoegd tot Restaurant Smelt. Hier proef je de unieke kaasfondue van de Kaaskamer, geserveerd in de warme, huiselijke sfeer van De Doffer – de perfecte plek om te genieten!
De kaasfondue die nu ook te krijgen is bij Apéro wordt bereid met eersteklas Franse, Hollandse en uiteraard Zwitserse kazen, afkomstig van de Kaaskamer. Elke kaas wordt met zorg en aandacht persoonlijk geselecteerd, gesmolten tot een romige fondue. Het gevoel van restaurantwaardige kaasfondue in huis dus! Serveer deze verrukkelijke kaasfondue met vers ambachtelijk brood te krijgen bij van Vessem en knapperige seizoensgroenten van Gebr. Zonneveld.
Kazen van L'amuse
L'Amuse is een naam die je vast kent als je van kaas houdt. En wie houdt er nou niet van kaas?! L'Amuse bestaat inmiddels meer dan 30 jaar, en de focus op de beste kwaliteit en lokale kazen bleek de sleutel tot succes. Zorgvuldig worden de lokale boeren uitgekozen (denk aan onze Oudwijker Fiore en Lazulli Oudwijker). In IJmuiden worden de meeste kazen gerijpt en vindt ook de productie plaats van specialiteiten zoals de beroemde truffelbrie, de populairste kaas bij Apéro!
Bij Apéro hebben we een selectie gemaakt van de meest populaire kazen die wij zelf het lekkerst vinden! Van witte kazen zoals Tomme de Chèvre en Pierre Robert, roodschimmelkazen zoals Trou de Cru en Fiore Oudwijker, tot de populaire Comté Réserve en Lazulli Oudwijker. Vanaf nu hebben we ook de seizoenskaas Mont d'Or in ons assortiment! Deze kun je heerlijk warm uit de oven eten, met knoflook, rozemarijn en honing. Yummy!
Mont d'Or
Seizoenskaas van L'amuse bij Apéro
Smelt Amsterdam
Kaasfondue bij Apéro
L'amuse
Selectie van kazen bij Apéro